Yapıların çekmesindeki ‘korozyon’ etkisi!

Doğu Karadeniz’deki Yapılar Deprem ve Korozyon Riski Altında!

Doğu Karadeniz, son yıllarda sıkça yaşanan heyelan, kaya düşmesi, taşkın ve sel gibi doğal afetlerin yanı sıra deprem ve korozyon riskiyle karşı karşıya kalıyor. KTÜ DE-YAS bilim insanları, bölgedeki yapıların güçlendirilmesi ve korozyon sorununa dikkat çekerek, deprem açısından risk taşıyan eski yapıların tespiti konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

‘BÖLGEDE ÖNEMLİ TİTREŞİMLER HİSSEDİLİYOR!’

DE-YAS Müdürü Ahmet Can Altunışık, Türkiye’nin depremle iç içe bir coğrafyada bulunduğunu belirterek, son zamanlarda Doğu Karadeniz’de artan sismik hareketlilikten endişe duyduklarını vurguladı. Altunışık, bölgede özellikle 2000 yılından önce inşa edilen yapıların deprem açısından büyük risk taşıdığına dikkat çekti ve bu eski yapıların güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

‘KRİTİK NOKTA 2000 ÖNCESİ İNŞA EDİLEN YAPILAR!’

Ahmet Can Altunışık, bölgede özellikle 2000 yılından önce inşa edilen yapıların deprem açısından riskli olduğunu belirterek, kötü zemin üzerine inşa edilen yapıların depreme karşı daha hassas olduğunu söyledi. Bu nedenle, korozyonun yanı sıra depreme karşı da önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.

‘ÖNEMLİ SIKINTILARDAN BİRİ KOROZYON!’

Korozyonun bölgedeki önemli sorunlardan biri olduğuna dikkat çeken Altunışık, nemli bölgelerde bulunan binalarda demirlerin paslanmasıyla yapıların dayanıksız hale geldiğini belirtti. Betonun içerisindeki demirlerin korozyona uğraması durumunda, olası bir felaketin habercisi olabileceğini ifade etti.

‘TRABZON’DA YAPI STOĞU BELİRLENECEK!’

Trabzon’da yapı stokunun belirlenmesi ve riskli binaların tespiti için çalışmaların başlatıldığını söyleyen Altunışık, bu çalışmanın doğu Karadeniz’in diğer illerine yayılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Ortahisar ilçesinde yapı stoku belirleme çalışmalarının başlatıldığını ve bu çalışmanın bölgedeki yapıların güvenliği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Related Posts

Yunanistan’da Türk yatırımcı krizi: Konut fiyatlarını artırdı

Türk yatırımcı ve turist akını Yunanistan’da ev fiyatlarını yükseltti. Leros, Midilli, Sakız ve Sisam adalarında Türk turistlerin ve ev sahiplerinin oranı arttı. Türk vatandaşlarının Ege Adalarında mülk alımı krize yol açtı.

‘Mücadele etme zamanı’

Üniversiteliler, tutuklanan arkadaşları için dün de Karaköy İskelesi’ndeydi.

Saadet Partisi’nden erken seçim koşulu: ‘6 ay daha beklerim’

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, 2026’ya kadar erken seçim olmadığı taktirde 2027’de olabilecek bir erken seçimde olmayacaklarını söyleyerek, “Yok öyle bir şey, ona ben yokum. Bekledim 6 ay daha beklerim, 2028 Mayıs’ta olsun seçim” dedi.

Parti yöneticilerinin ifadeye çağrıldığını duyurmuştu: İfade işlemleri ertelendi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na destek yürüyüşüne katıldıkları için Zonguldak il yöneticilerinin ifadeye çağrıldığını duyurmuştu …

350 liralık botun inadı 15 bine patladı: Sağ ayak botlar başlarına bela oldu

Nisan 2024’te ünlü bir ayakkabı markasının internet sitesinden alışveriş yapan Ferhat Ç., kampanya kapsamında 350 liraya bir çift bot satın aldı. Ancak kargo ile gelen ayakkabıları incelediğinde her iki botun da sağ ayak olduğunu fark etti. Durumu …

Gazze hicreti başlıyor

Türkiye’nin Suriye sınırında Gazze’den sürgün edilecek Filistinliler için kamp hazırlığı başladı. İddiaya göre Türkiye ve Katar, iki çadır kent için devrede. Planın, Şam’la gizli anlaşmalara bağlandığı öne sürülüyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir