Araştırma: İçtiğiniz kahve türü kalp krizi riskinizi artırabilir

Kahve Türü Kalp Krizi Riskini Etkiliyor

Bir araştırmaya göre tercih edilen kahve türü, kalp krizi riskini artırıp azaltabilmektedir. Norveç’te yapılan çalışmada, içilen kahvenin kalp krizi riski üzerinde etkili olduğu belirlendi. Uzmanlar, kalp hastalığı riskini azaltmak isteyen kahve severler için filtre kahve içmenin daha faydalı olabileceğini aktardı.

DHA’nın haberine göre bilim insanları, 20 binden fazla kişinin günlük kahve alışkanlıklarını inceledi. Katılımcıların kahve tüketimi, 1-2 bardak, 3-5 bardak ve 5’ten fazla olarak gruplandırıldı.

Kahve çeşitleri filtre, toz ve kapsül olarak ele alınırken, uzmanlar kadınların günde ortalama dört fincandan az kahve içtiğini, erkeklerin ise ortalama olarak beş bardak tükettiğini belirledi.

Üç Fincandan Fazlası Riskli Olabilir

Filtre kahvenin kolesterolü en az artıran kahve olduğunu belirten araştırmacılar, fazla kahve tüketiminin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı.

Uzmanlar, düşük miktarda kahve içenlerin (günde iki fincandan az) tercih ettikleri kahve türü hakkında endişelenmemesi gerektiğini ifade ederken, günde üç fincandan fazla kahve tüketenlerin ise daha dikkatli olmaları gerektiğini önerdi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

El, Ayak ve Ağız Hastalığı Aile İçinde Yayılabilir!

El, ayak ve ağız hastalıklarının aile içinde hızla yayılabileceğine dikkat çeken uzmanlar, ebeveynlere uyarılarda bulundu. 

Gece yatmadan bir bardak için, ödemleri sabaha kadar eritin

Vücutta biriken ödem, sabahları şişkinlik ve yorgunlukla uyanmanıza neden olabilir. Ancak gece yatmadan önce içeceğiniz basit bir karışım, fazla sıvıların atılmasına yardımcı olarak güne hafif başlamanızı sağlayabilir.

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

Uzmanından kritik uyarı: Kahvaltısız beyin yavaşlar mı?

YKS gibi yüksek dikkat gerektiren sınavlar öncesinde doğru beslenmenin önemi büyük. Uzmanlara göre, sınav sabahı kahvaltı yapmamak dikkat süresini ve bilişsel performansı düşürebiliyor. İşte sınav döneminde beslenmeye dair kritik ipuçları…

Dört yıl sonra oksijen cihazı olmadan ilk nefes

Akciğer sertleşmesi nedeniyle yaklaşık 4 yıl boyunca günün 24 saati oksijen cihazına bağlı yaşayan 41 yaşındaki Şehnaz Kanat, geçirdiği akciğer nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu. Kanat, “Son bir ay ise ameliyat olacağım güne kadar cihaza bağlıydım. Mayıs ayında müthiş bir haber geldi. 12,5 saat süren bir ameliyat sürecinden sonra rahat nefes almaya başladım” dedi.

Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Beslenme uzmanları, sıcak havalarda artan sıvı kaybına karşı su tüketiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında günde en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini vurguladı.